Zašto je ples idealna aktivnost za Vaše školarce?

Djeca od najranijih dana obožavaju skakutati i izmišljati sebi svojstvene plesne pokrete. Ako malo pratite dječje pokrete uvidjeti ćete da oni većinu vremena „plešu“.

Ples je definiran kao ritmično pokretanje tijela prema ritmu glazbe. U svojim počecima, ples je bio motorička reakcija na određene emocije, posebice na veselje, strah, ljubav. No, ples za djecu ne mora biti samo ugodna tjelesna aktivnost uz koju se odlično zabavljaju, već djeca mogu imati mnogostruku korist od odlaska na sate plesa.

Djeca će odlaskom na ples razviti radoznalost i želju za učenjem. Stručnjaci se slažu da djeca koja razviju želju za učenjem, uvijek imaju uspjeha u školovanju. Satovi plesa biti će mjesto gdje će se susresti s postavljenim pravilima koje je važno poštivati, kao i s rutinom koja nije postavljena od strane roditelja.

Na satovima plesa naučiti će značenje pojma “timski rad” u poprilično ranoj životnoj dobi, ali i kako ispravno komunicirati s djecom svojih godina, kao i saslušati odrasle, te vještine će im svakako dobro doći u adolescentnoj i odrasloj dobi.

Ples je odlična aktivnost koja će djeci pomoći u razvoju stabilnosti i motorike. Ples će djecu naučiti kako pravilno skakati, kako održavati ravnotežu, skakutati, preskakati i dakako plesati.

 

I šećer na kraju ?

 

Ples je dio umjetnosti. Djeca će imati priliku istražiti svoju kreativnost, ali i naučiti koncepte glazbe i ritma. Sudjelovanje u plesnim predstavama (bilo samo u studiju ili na “pravim” nastupima) djeci daje samopouzdanje i vjeru u sebe da mogu nešto postići.

Možda na prvi pogled zvuči pomalo zbunjujuće, no osim što je umjetnost, ples pomaže i u razvoju matematičkih vještina. Satovi plesa obično osim samog plesa uključuju i osnovno brojanje, matematičke oblike, određivanje smjera i pozicija, ali i mjerenja.

 

Sve nabrojeno, ali i još mnogo toga zanimljivog djeca što će djeca sama otkriti na satovima plesa, odlična razonoda za vrijeme škole, ali i za kasniji život, a samu dobrobit osjetit će tek u kasnijim razdobljima života.

Ples pogoduje držanju tijela, hodanju, gracioznosti pokreta, a svakako ne treba ni odbaciti druženja i prva prijateljstva.

Vrlo je važno da na djecu ne postavljate pritisak uspjeha, već ih pustite da se u ovoj školskoj dobi prije svega dobro zabavljaju i opuste uz ritam muzike za ples. ? ? ?

Body music gymnasium studio   je pripremio odličnu zabavu za Vaše mališane uz stručno vodstvo i redoviti program u školskoj godini 2017/2018.

Pogledajte i omogućite svojim školarcima nezaboravne sate plesa RITMIKE I BALETA, ZABAVE I OPUŠTANJA od svakodnevnih školskih obaveza!

 

Body Music Gymnasium tim ?

Zašto je ples idealna aktivnost za Vaše školarce?

Koliko je dobrih razloga za ples?